עוגת שוקולד מדהימה ללא קמח המתאימה לפסח ולכל יום אחר
מרכיבים:
75 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1/2 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
1 כפית תמצית וניל טובה
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' סוכר
100 גר' קוקוס
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
60 גר' חמאה רכה
דרך הכנה:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית עגולה 24.
ממיסים את השוקולד בבאן-מרי או במיקרוגל, מוסיפים את החמאה בחתיכות ומערבבים עד להמסה.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, השקדים, המלח והסוכר ומערבבים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה.
להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והחמאה, מניחים לצינון עד שבתערובת מסמיכה מעט, יוצקים על העוגה הקרה ומניחים להתייצבות הציפוי.
מרכיבים:
75 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1/2 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
1 כפית תמצית וניל טובה
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' סוכר
100 גר' קוקוס
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
60 גר' חמאה רכה
דרך הכנה:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית עגולה 24.
ממיסים את השוקולד בבאן-מרי או במיקרוגל, מוסיפים את החמאה בחתיכות ומערבבים עד להמסה.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, השקדים, המלח והסוכר ומערבבים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה.
להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והחמאה, מניחים לצינון עד שבתערובת מסמיכה מעט, יוצקים על העוגה הקרה ומניחים להתייצבות הציפוי.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: